מידע תזונתי


קוקה קולה זירו



רכיבי המשקה: מים, פחמן דו חמצני, צבע מאכל קרמל, חומצת מאכל זרחתית, אספרטיים ואסוסלפאם-קיי (ממתיקים), חומרי טעם וריח טבעיים, מווסתי חומציות: מלח לימון, קפאין. המשקה מכיל פנילאלנין.

טבלת ערכים תזונתיים
הטבלה הזו מתארת את הערכים התזונתיים במשקה:



תיאור שיווקי (מתוך האתר של קוקה קולה זירו)



מידע תזונתי שגילינו אודות קוקה קולה זירו:


למרות שבאתרי החברה מציינים שכל החומרים במשקה קוקה קולה זירו אינם מזיקים,
רוב החומרים מזיקים ואפילו מאוד לגוף שלנו למשל:
קפאין -
הקפאין הוא סם ממריץ. בקולה כמעט אותה כמות קפאין כמו בכוס אספרסו קצר.
הנזק המרכזי של הקפאין הוא שהקפאין חוסם כניסה של חומר שמאט את פעולת התאים ובמקומו הקפאין נכנס וגורם להאצה של פעילויות בגוף, אנדרנלין.
האנדרנלין גורם לעליית לחץ דם, הפחתת זרימת דם לכל הגוף ושחרור גלוקוזה ע"י הכבד.
בנוסף הוא מקשה על ספיגת הברזל בגוף, ובגלל שמעלה את רמת הוליך העצבי דופמין במוח נוצרת התמכרות לקפאין.
חמר נוסף שנמצא בקוקה קולה חומצה זרחתית-
משמשת במקורה לניקוי חלודה, והיא מצוייה בעיקר בחומרי ניקוי.
החומצה עלולה לגרום לריכוך של העצמות בגוף.
פוטסיום בנזואט-
סוג של חומר משמר עלול לגרום לגירויים בעיניים.
הממתיק שנמצא רק בקוקה קולה זירו:אספרטהיים-
אספרטהיים הוא התחליף סוכר בקולה, הוא מתוק מהסוכר פי 200 ועלול לגרום להמון נזקים למשל:בצקת, כאבי בטן, תגובות אלרגיות, בחילות והקאות, דיבור עילג, בלבול ועוד גרועים יותר.
באספרטהיים יש חומר מתנול, המתנול משמש כדלק למכוניות מרוץ ולממס בתעשיית הפלסטיק,
הוא נחשב לחומר רעיל מאוד גם בכמויות קטנות ! בליטר בקבוק יש פי 7 כמות מתנול ממה שאדם צריך לשתות ביום!
באספרטהיים יש גם פנילאלנין.
הפנלאלנין מצוי כבר בגוף שלנו אך צריכה מרובה שלו גורמת לנזקים  בגופנו ,דיכאונות, סכיזופרניה והתקפי פירקוסים.
התפרקות של הפנילאלנין משחררת חומר מסרטן.

הסקר 

ערכנו סקר בקרב אנשים ששותים קוקה קולה זירו לפחות פעמיים בשבוע.
בדקנו האם המודעות לרכיבים ולהשפעות שלהם תשנה את כמות הצריכה והשתייה של המשקה.


שאלת הסקר הייתה:
בקוקה קולה זירו מצוי רכיב בשם אספרטהיים העלול לגרום להתקפיי פירקוסים, עיוותים, סחרחורות, איבוד זיכרון, דיבור עילג,יתר לחץ דם, סרטן, תגובות אלרגיות, עייפות כרונית  וכו'

האם מידע זה ישפיע על צריכת הזירו שלך בעתיד?
גרף המתאר את התשובות ההאפשריות וכמות העונים:
image.png

בעקבות הסקר גילנו שרוב האנשים בכלל לא היו מודעים לרכיבים ולהשפעות שלהם בקולה.
אנו לא באמת יודעים מה יקרה בעתיד והאם האנשים באמת שינו את צריכתם אבל לפי הסקר רוב האנשים טענו שהמידע כלל לא השפיע על צריכתם.
רק 5% מהאנשים טענו שיפסיקו לצרוך את הקולה.
כשליש מהאנשים טענו שיצרכו פחות את הזירו ו-12% לא גיבשו דעה בנושא.

מקורות מידע מהם השגנו את המידע:

2 תגובות:

  1. עבודה חשובה ומעניינת. כל הכבוד לכן.

    השבמחק
  2. סקירה מצוינת. כיף לקרוא עבודות מושקעות מענינות ומחכימות.
    כל הכבוד לכן ולצוות בית הספר. וגם לרחל טל שיר, שפרסמה את הבלוג שלכן בהארץ.

    השבמחק